Връщане и гаранционно обслужване

I. ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТ.
Имате право да ни изпратите или да върнете обратно стоките на нас (до офис на куриерска компания Speedy), без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни след деня, в който сте ни информирали за отказа си от настоящия договор.


1. Възстановяване на сумата или смяна на продукт се извършва когато:
 • При желание за връщане на закупен продукт без това да свързано с установен дефект и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката в 14-дневен срок от датата на получаване на продукта, закупен от MishMag.net по реда на чл. 50 от ЗЗП.
 • При констатация на дефектен продукт до 24 часа от получаването и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, MishMag.net ще замени с нов, съгласно гаранционните условия на съответната фирма производител/доставчик или ще бъде възстановена депозираната за стоката сума, по реда на чл.55 от ЗЗП.
 • При установяване на дефект и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, в срок от 14 дни от датата на получаване, MishMag.net възстановява депозираната за стоката от потребителя сума, включително и транспортните разходи начислени за придобиване на стоката съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП.

2. Вие трябва да поемете преките разходи по връщане на стоките, когато:

 • Желаете замяна или връщане на продукт без това да е свързано с установен дефект и/или несъответствие в характеристиките в 14-дневен срок от датата на получаване на продукта.

(Разходите се очаква да не надвишат приблизително 10 лв. За по точна сума проверете тарифите на куриерска компания Speedy.)

3. MishMag.net поема разходи за връщане на продукт закупен, когато:
 • Клиентът констатира дефект, открит непосредствено след получаването на стоката, последвано от обаждане на куриера до нас на телефон 088 9 33 13 17.
 • Клиентът констатира дефект или несъответствие с информацията на сайта до 14 дни от получаването на продукта и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката.

II. ГАРАНЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ.

С всяка поръчка на продукти подлежащи на гаранционно обслужване, пристига при Вас с гаранционна карта с информация за стоката и гаранционните срокове. Гаранционното обслужване се извършва в оторизирани от вносителите и/или дистрибуторите на продукта, при наличие на пълна документация и окомплектовка на изделието.

Гаранцията става невалидна в следните случаи:
 • ако изгубите гаранционна карта;
 • при опит за ремонт от неоторизиран сервиз;
 • при повреди причинени от неправилна експлоатация;
 • при нарушаване на физическата цялост на продукта;
 • при химическо, електрическо или друго въздействие, несвързано с описаният в ръководтсвото начин на експлоатация на продукта.
 • Гаранцията не покрива компоненти на продукта с ограничен срок на годност (батерии, консумативи и др.).
Задълженията на MishMag.net по отношение на продуктите и услугите, които се предлагат в него са в пълна зависимост от договореностите с вносителите и/или дистрибуторите на представяните продукти и MishMag.net не може да ги променя.


Този текст е част от Общите условия на MishMag.net. За предявяване на желание за връщане на закупен продукт, моля, използвайте формата за Рекламация.


Вие за нас