Акрилни бои

Акрилните бои са бързо засъхващи бои суспендирани в емулсия на акрилен полимер. Те са водоразтворими и имат отлични адхезивни качества. Изключително стабилни. Издържливи са на окисляванe и химическа декомпозиция и няма да пожълтеят с времето.


АКРИЛНИ БОИ ЗА РИСУВАНЕ

КЪМ КАТЕГОРИЯТА


АКРИЛНИ БОИ ЗА ДЕКОРАЦИЯ

КЪМ КАТЕГОРИЯТА


АКРИЛНИ БОИ ЗА ИНТЕРИОР

КЪМ КАТЕГОРИЯТА


Предимства и недостатъци на акрилните бои?

  • Акрилните бои съхнат бързо. Това е едновременно и предимство и недостатък. Предимството на бързото съхнене е, че може да приложите много пластове боя за кратко време. Слоевете се свързват много добре заради добрата адхезия. (Акрилните бои съхнат бързо именно защото са на водна основа. Времето за изпаряване на водата е и времето за съхнене.)
  • Друго предимство е тяхната водоразтворимост, като това позволява лесно почистване и намалява нуждата от използване на химикали.
  • Недостатък на бързото съхнене е малкото време, в което артистът може да обработва боята след полагането ѝ!
  • Въпреки това има няколко популярни акрилни медиуми, които забавят успешно съхненето на акрилната боя, повишават прозрачността, или помагат на артиста да постигне желаното напластяване.


Какви повърхности са подходящи за акрилните бои?

Заради добрите си адхезивни свойства и гъвкавостта си, акрилните бои могат да се ползват върху много повърхности. Препоръчва се използването на гесо за подготвяне на повърхността, върху която ще рисувате. Най-добрата повърхност е тази, която има лека текстура - мазилка, талашит. Хубавата тежка хартия и платната също са отличен вариант.


Кои четки са най-подходящи за рисуване с акрилни бои?

И естествените и синтетичните четки могат да се ползват за акрил, в зависимост от предпочитанието на артиста. Но бидейки алкални по природа, акрилните бои могат по-бързо да наранят естетствените.

Четките трябва да се почистват, защото ако акрилът изсъхне върху четката ще бъде трудно да го махнете без да ползвате силни солвенти, които пък от своя страна да наранят четката. Почиствайте четката често с топла водичка и мек сапун след рисуване.


Каква е разликата между професионалните акрилни бои и тези за любители и учащи?

Професионалните акрилни бои използват висок клас, фино смлени пигменти за повече издържливост на светлина и по-добра смесимост. Тези за любители и студенти са с по-малка концентрация на пигменти.


Каква е разликата между акрилните бои за рисуване и крафт боите или тези за екстериор?

  • Акрилната боя за рисуване прилепва добре на платно и има гъвкави свързватели. Не са подходящи за за други повърхности и нямат същата издържливост, ако се ползват за екстериор!
  • Екстериорните акрилни бои са с акцент върху добрата светлодръжливост и имат по-твърди, стабилни свързватели. По-трудно се поддават на влажност или екстремни водни влияния.
  • Акрилните бои за декорация използват смолисти свързватели близки до текстилните бои, но без толкова много овлажняващ агент, който да дърпа цвета към плата.Коментари

Напишете ревю на този продукт и ще получите персонална отстъпка при следваща поръчка!

Нов коментар

Вие за нас